Cara är kärlek. I Italien uttalas det kara och betyder kära. För mig betyder det mina kära kreationer som jag designar och producerar själv.

Mitt namn är Sofia Bergqvist och jag har en bakgrund inom mode och driver idag en egen agentur. Sommaren 2009 lanserade jag mina accessoarer Cara, som är armband flätade av sidenband. Dessa armband är skapade av kärlek genom eget handarbete och egen design. De tillverkas idag i en mängd olika färger och kombinationer, i form av olika kollektioner, samt efter beställning. Designen varieras med olika utsmyckningar av pärlband, kulkedjor i rostfritt stål och vissa modeller med detaljer överdraget i 18k-eller roseguld. Allt är nickelfritt och i ädla material. Förutom ett stort utbud av armband till kvinnor finns en barn-och herrkollektion. 

Cara står för mer än att vara en snygg accessoar genom att bidra till forskningen kring diabetes. Detta är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat då en nära vän gick bort för några år sedan i diabetes och genom att jag själv har haft sjukdomen i snart 20 år. Den 13:e mars 2014 lanserades det officiella "Diabetesarmband för forskningen", precis som Rosa bandet är symbolen för cancer. För varje sålt armband går pengar direkt till forskningen. På Världsdiabetesdagen den 14:e november presenterades den andra kollektionen, Livets Löv. Armbanden som finns i fem olika modeller har hängen föreställande ett löv som symboliserar livet - Livets löv. Nytt för den kollektionen var även barnarmband i två olika utföranden. Det är väldigt roligt att ta fram armband som blir en symbol för en sådan viktig sak. Cara har sedan starten givit en del av sin försäljning dit. 

Idag finns Cara Collection representerat hos återförsäljare förutom i Sverige, i Danmark, Frankrike, Grekland och snart i andra europeiska länder, vilket känns fantastiskt. Jag är också oerhört tacksam för all press Cara har fått under sina år i magasin som Damernas Värld, Femina, Chic, Amelia, Vecko-Revyn, Ett år med Kungafamiljen och nu senast en artikel i Kroatiska Elle. Och inte minst alla fantastiska bloggerskor som Carolina Gynning och Blondinbella som skrivit så mycket fint om Cara. Tackar ödmjukast för allt.

2017 kommer bli ett spännande år. Ny design ska tas fram, nya samarbeten ska skapas och nya marknader ska etableras. Allt kommer ni kunna läsa om i bloggen, på Facebook eller bilder på Instagram. Jag har en hel del att göra, så det är lika bra att sätta fart med en gång...

Enjoy Cara!

Kram Sofia

Vid frågor kontakta mig på:
Mejl: info@caracollection.se
Mobil: 0731-013076  Vardagar mellan kl 9.00-15.30
 
Organisationsnummer: SE 780316488301