Cara är kärlek. I Italien uttalas det kara och betyder kära. För mig betyder det mina kära kreationer som jag designar och producerar själv.

Mitt namn är Sofia Bergqvist och jag har en bakgrund inom mode. Sommaren 2009 lanserade jag mina accessoarer Cara, som är armband flätade av sidenband. Dessa armband är skapade av kärlek genom eget handarbete och egen design. De tillverkas idag i en mängd olika färger och kombinationer, i form av olika kollektioner, samt efter beställning. Designen varieras med olika utsmyckningar av pärlband, kulkedjor i rostfritt stål och vissa modeller med detaljer överdraget i 18k-eller roseguld. Allt är nickelfritt och i ädla material. Förutom ett stort utbud av armband till kvinnor finns en barn-och herrkollektion. 

Cara står för mer än att vara en snygg accessoar genom att bidra till forskningen kring diabetes. Detta är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat då en nära vän gick bort för några år sedan i diabetes och genom att jag själv har haft sjukdomen i över 20 år. Den 13:e mars 2014 lanserades det officiella "Diabetesarmband för forskningen" tillsammans med Diabetesfonden, precis som Rosa bandet är symbolen för cancer. För varje sålt armband har pengar skänkts direkt till fonden och forskningen. På Världsdiabetesdagen den 14:e november presenterades den andra kollektionen, Livets Löv. Armbanden som fanns då var i fem olika modeller med hängen föreställande ett löv som symboliserar livet - Livets löv. Nytt för den kollektionen var även barnarmband i två olika utföranden. Det var ett hedersuppdrag att få möjligheten att fram armband som blivit en symbol för en sådan viktig sak. 

Cara Collection har under årens lopp varit representerat hos återförsäljare förutom i Sverige, i Danmark, Frankrike, Grekland och kunder från runtom i världen, dessutom medverkat på Emmy Awards i LA, vilket känns fantastiskt. Jag är också oerhört tacksam för all press Cara har fått under sina år i magasin som Damernas Värld, Femina, Chic, Amelia, Vecko-Revyn, Ett år med Kungafamiljen och en artikel i Kroatiska Elle. Och inte minst alla fantastiska bloggerskor som Carolina Gynning och Isabella Löwengrip som skrivit så mycket fint om Cara. Tackar ödmjukast för allt.

I år 2019 är det alltså 10 år sedan starten och det ska givetvis firas. En helt ny diabeteskollektion har lanserats under våren. En jubileumskollektion som jag är väldigt nöjd med. Inte minst för dess fina design men framförallt dit en del av pengarna skänks - Filip Söderhielms Minnesfond för LivsGlädje. Filip Söderhielm var en gång min käre pojkvän som några år efter vår tid tillsammans gick bort i sin diabetes bara 27 år ung. 
Filips fantastiska föräldrar, käre bror och underbara vänner skapade Filip Söderhielms Minnesfond för LivsGlädje där deras huvudriktning är att ge stipendier till unga personer med typ 1 diabetes som har ett medicinskt och ekonomiskt behov av att utbilda sin hund till diabeteshund. Det tycker jag är ett helt ensatående initativ som ska stödjas på alla sätt och vis. http://filipsallskapet.se 
Under 2021 kommer 10% av alla diabetesaccessoarer skänkas till Filip Sällskapet.

Enjoy Cara!

Kram Sofia

Vid frågor kontakta mig på:
Mejl: info@caracollection.se
Mobil: 0731-013076  Vardagar mellan kl 9.00-15.30
 
Organisationsnummer: SE 780316488301